Megszűnik a Workania

Október 31-től befejezi működését a 2006 óta működő workania.hu internetes állásportál, jelentette a Napi.hu, a Workania Kft. ügyvezetője, Motesicky Tamás közlése alapján. A tulajdonosi döntés indoka az árbevételi tervek alulteljesítése volt.

 

A tulajdonos, a finn gyökerű Alma Media lapkiadó és digitális szolgáltatóvállalat, amelynek Szlovákiában, Csehországban, Horvátországban, Lettországban és Litvániában jól működnek a portáljai. A Workania a harmadik legnagyobb szereplő volt a magyar állásportálok piacán. A társaságnak azonban 2019-ben nem sikerült teljesítenie az anyavállalat árbevételi tervét.

Motesicky szerint a gyengébb teljesítmény fő oka az volt, hogy még mindig nem ismerték elegen az oldalt. A társaság tavaly tavasszal egy nagyobb kampányt is indított önmaga megismertetésére, ám ez nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A tulajdonos azonban 2020 elején még indított volna kampányt, de a koronavírus-járvány okozta válság eldöntötte a helyzetet. Az Alma Media már nem akart befektetni, így a magyar leányvállalkozás megszüntetése mellett döntött.

A legutóbbi adatok szerint a Workania Kft. 2020 első négy hónapját 43,5 milliós bevétellel és 17 milliós veszteséggel zárta. A Workania leállításával az Alma Media multicég kivonul Magyarországról.


Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbiak - Munkaerőpiac

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top