Maslow piramis a HR-ben (mit-mi után, mire építve érdemes kialakítani)

Amikor stratégiai HR tervezésbe kezdünk, érdemes a különböző mérföldkövek mellett azt is megtervezni, hogy melyik új kezdeményezést mikor érdemes bevezetnünk, logikailag és a szervezetünket tekintve mi tud az azt megelőző folyamatra épülni.

Képzeljünk el egy Maslow piramist, az alján az alapvető szükségletekkel, majd így haladva folyamatosan a munkavállalóink flow élménye és önmegvalósítása felé. Ez alapján mérjük fel munkahelyünk ergonómiai adottságait, kitérve a tűz-munka-balesetvédelmi tervekre, arra, hogy egy munkavállalóra hány négyzetméter terület jut, és hogy esetlegesen ezt hogyan tudjuk átalakítani annak érdekében, hogy ne csak az alapvető követelményeknek feleljünk meg, hanem legyenek pihenő, fókusz munkát igénylő és egyéb munkaterületek is az irodában. Addig, amíg nincsenek megfelelő munkakörülmények, nem tudjuk optimálisan kielégíteni a feljebb elhelyezkedő szükségleteket, mert hiába vezetünk be bónusz rendszert, ha az iroda alkalmatlan a hatékony munkavégzésre. Vizsgáljuk meg a szervezetünket, a céges kultúránkat és jelöljük ki a fejlesztendő területeket.

Stratégiailag felépítve a teljesítményértékelés alapként szolgálhat munkakörelemzéshez, bónusz rendszer lefektetéséhez, valamint a képzési és fejlesztési terveink kialakításához. Amikor minden területet megvizsgáltunk, tekintsük át még egyszer az üzleti céljainkat, értékeljük a jelenleg adott körülményeket, határozzuk meg az elérendő célokat és véglegesítsük a HR terveinket azzal együtt, hogy hogyan fogjuk a megvalósítás után visszamérni a sikerességet.

Amennyiben elégedettség felmérést tervezünk, azt mindenképpen a folyamat legelejére időzítsük, és ebben térjünk ki minden fontos területre, mert a munkavállalóink visszajelzése a leghitelesebb információ forrás, arról nem beszélve, hogy nagyon hiteles tud lenni a kommunikáció, ha azt mondjuk és vállaljuk, hogy nem az asztal mögül akarjuk megmondani, hogy nekik mi lesz jó, hanem az ő bevonásukkal, a véleményük tiszteletben tartásával és priorizálásával szeretnénk kialakítani a következő időszakra irányuló HR fejlesztési terveinket.

 


Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbiak - Munkaerő menedzsment

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top