HR News Today 11/16: Keresem az utódom

ELŐFIZETÉSI AKCIÓ! Behaviour magazin egy éves előfizetése 2020. november 30-ig 40% kedvezménnyel csak 11 700 Ft. (Egy év, 12 szám, normál előfizetési díja 19 500 Ft.) Előfizethető a kiadó ügyfélszolgálatán: elofizetes@behaviour.hu
HR

Keresem az utódom A generációváltás a „levegőben lóg” azoknál a magyar vállalkozásoknál, amelyeket a rendszerváltás idején, tehát jó 30 éve alapítottak. Itt az alapítók, tulajdonosok lassan elérnek abba a korba, amikor komolyan el kell gondolkodniuk az utódlás kérdésén. Az empirikus tapasztalatokat számok is alátámasztják. A BGE Budapest Lab Vállalkozásfejlesztési Központja egy nemzetközi kutatás részeként tavaly felmérést készített a hazai családi vállalkozások generációváltási terveiről és felkészültségéről.

Az IQ-d és az EQ-d ma már senkit nem érdekel: ennél sokkal fontosabb mérőszámok is léteznek A jól ismert – és már-már elcsépelt – IQ és EQ mutatók mellett létezik még néhány Q”. Ilyen például az AQ (Adaptability Quotient), azaz az Alkalmazkodási Intelligencia, a CQ (Curiosity Quotient), azaz a Kíváncsiság-Intelligencia és az SQ (Spiritual Quotient), azaz a Szellemi Intelligencia. Ezek a hányadosok határozzák meg azt, hogy mennyire lehet valaki jó vezető egy cégen belül.

Válsághelyzetben erősödhet a csapat biztonságérzete – ez pedig komoly lehetőséget jelent Minden rendszer, legyen az az egyén vagy egy céges szervezet, addig nem fog látványos változást bevinni a működésébe, amíg nincs rajta szenvedésnyomás. Amint ez bekövetkezik, az nemcsak nehézségeket jelent, hanem egyben új perspektívákat is nyit. Evolúciós szempontból alapvetően arra vagyunk beállítva, hogy amíg nincsenek az életünkben nagy kihívások vagy harcok, addig spóroljunk az energiánkkal és csak annyit tegyünk, ami elegendő az alapvetően kényelmes működéshez. Amíg az ember nem kap egy ijesztő orvosi diagnózist vagy nem történik bármilyen fájdalmas magánéleti válság az életében, nem fog megjelenni a pszichológusnál és nem változtat az életmódján sem.

Távozik Balog Ádám az MKB Bank éléről Lemondott Balog Ádám, az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, utódjáról rendkívüli közgyűlésen döntenek december 14-én – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken. A tájékoztatás szerint Balog Ádám 2020. december 31-i hatállyal mondott le, de ha addig nem sikerül új elnököt választani, akkor az új igazgatósági elnök tisztségének kezdőnapjával lép érvénybe a lemondása, legkésőbb 2021. március 1-ig. 

Mikor jogszerű a munkáltatói felmondás indoklása? A munkaviszony munkáltató általi felmondására sok szabály vonatkozik. Az egyik ezek közül az indoklási kötelezettség. A munkáltatói felmondás indoklásának meghatározott törvényi feltételei vannak. A felmondásnak tartalmaznia kell azokat a tényeket, illetve körülményeket, amelyekre a munkáltató a felmondást alapította. Ezek összefoglalva is szerepelhetnek a felmondásban. Nem az lesz a döntő, hogy a munkáltatói felmondás részletező vagy összefoglaló indoklást tartalmaz-e. Az a fontos, hogy a felmondás okaiból megállapítható legyen, hogy miért nincs szükség a munkavállaló munkájára.

További elbocsátások jönnek A magyar kis- és középvállalkozások csaknem 10 százaléka biztosnak tartja, hogy a járvány második hullámában szükség lesz elbocsátásokra, további 24 százalékuk nem tartja kizártnak, hogy ilyen lépésre kényszerül – derül ki a MiniCRM felméréséből. A válaszadók 8 százaléka állítja, hogy cége legfeljebb egy hónapig bírja ki a komolyabb lezárásokat. Az adatok azt mutatják, a digitalizáció és az ügyfélkezelés automatizációja növeli a válságállóságot, és a fejlesztést az állam is támogatja.

Tovább bővül az Infogroup csapata Derényi Andrea 2020 novemberében csatlakozott az Infogroup szakértői csapatához értékesítési és vagyonkezelési vezetőként. Több mint 10 éves ingatlanpiaci tapasztalatát főleg a kiskereskedelmi és logisztikai szektorban szerezte, ahol kiemelt hangsúlyt fektetett a tulajdonosi szemlélet képviseletére. Az Új Buda Center bevásárlóközpont vezetését követően a CTP logisztikai portfóliójának napi operatív működtetésében szerzett tapasztalatait kamatoztatja az Infogroup hosszútávú üzleti céljainak megvalósításával összhangban.

STRATÉGIA

„Nagyon sokan el fognak vérezni” – kormányzati segítséggel is csak a túlélésben reménykednek az éttermek A kormány új járványvédelmi korlátozásai értelmében szerdától az éttermek bezárnak, és minimum 30 napig helyben csak elvitelre adva, illetve házhoz szállítással működhetnek. A zárás alatt nem kell járulékokat fizetniük, és az állam a munkavállalóik bérének felét megtéríti, ha nem bocsátanak el dolgozókat, és a munkavállalók megkapják a fizetésüket. A kedd éjszaka megjelent rendelet alapján emellett egyszerűsítik a házhoz szállítást, ami a piaci szereplők értelmezése alapján azt jelenti, hogy nem kell a TEÁOR-szám-váltással bajlódnia annak, aki házhoz szállításba akar kezdeni. 

Újabb cég jutott milliárdokhoz az MNB programjában A Vajda-Papír magyar családi tulajdonban lévő cég, 140 ezer tonnás éves higiéniai alappapír-gyártása bőven meghaladja a belföldi igényeket. Az idén 20 éves, Magyarországon piacvezető vállalat Ooops! márkájú és sajátmárkás higiéniai papírtermékeit – toalettpapír, papír zsebkendő, papírtörlő – Skandináviába, a Baltikumba és Európa több mint 20 országába szállítja. A cég három magyarországi telephellyel rendelkezik, és 2013-ban Norvégiában nyitott egy több mint 100 új munkahelyet teremtő leányvállalatot. A magyarországi telephelyeken több mint 600 embert foglalkoztat.

Megkezdődött az éles üzem Megkezdődött az éles üzem az Inpark Kaposvár Ipari Park első létesítményében. A NIPÜF Csoport beruházásában megvalósult, több mint háromezer négyzetméteres csarnokban járműipari gyártóüzem és képzési központ is működik. A kiépített közműhálózat és a közlekedési kapcsolatok révén a park készen áll az újabb betelepülő vállalkozások fogadására. A fejlesztés során a NIPÜF Csoport nemcsak a bérlő BM Heros Zrt. egyedi igényeit, hanem az energiahatékonyságot és a fenntartható megoldások alkalmazását is szem előtt tartotta. Így a nagy teherbírású ipari padló, valamint a nagy méretű szekcionált kapuk mellett a korszerű szigetelés és a takarékos LED világítás is az épület fő jellemzői közé tartozik.

Mintha nem is lenne járvány: van egy szektor, ami most is hasít Mintha nem is lenne járvány, úgy hasítottak a hazai nagybankok a harmadik negyedévben. Öt hitelintézet vagy annak anyacége tette közzé eddig a harmadik negyedéves eredményét, a számok pedig pompásak. Legutoljára, november 12-én a KBC hozta nyilvánosságra friss számait, a belga pénzügyi cég Magyarországon a K&H Bank és a K&H Biztosító révén van jelen. A két cég összesen 51 millió eurós nettó eredményt ért el a harmadik negyedévben, csaknem 14 százalékkal magasabbat, mint 2019-ben. A profitnövekedés ráadásul forintban számolva még szebb lehet, hiszen az idén szeptember végén egy euró 360 forint fölött járt, míg egy évvel korábban még 330 alatt volt a keresztárfolyam.

Már a századik e-töltőt is átadta az ALDI Újabb 18 üzleténél adott át e-töltőt az ALDI az E.ON Hungária Csoporttal közös együttműködésben, így a 100. töltő is elérhető a 2019-2020-ra tervezett 147 töltőből álló hálózat részeként. Az átadásoknak köszönhetően immár 68 üzletnél vehető igénybe a szolgáltatás. Az E.ON által telepített és üzemeltetett 18 új töltő közül 8 budapesti ALDI áruház parkolójában érhető el, míg Gödöllőn, Kaposváron, Karcagon, Kazincbarcikán, Nyíregyházán, Pápán, Szegeden, Szentesen, Vácon és Vecsésen egy-egy újabb ALDI üzletnél várja töltési lehetőség az e-autósokat.

TÁRSADALOM

Lelkileg is megtörnek az egészségügyi dolgozók Rendkívüli mértékű pszichés stressz nehezedik a járványban érintett ápolókra és nővérekre – hívja fel a figyelmet a WHO friss jelentése. Körükben az öngyilkosság rizikója már a Covid–19 előtt is magas volt, egy kutatás szerint most minden negyedik egészségügyi dolgozó, aki Covid-betegeket lát el, depresszióval vagy szorongással küzd, minden harmadik pedig álmatlanságban szenved. Már az első hullámban a hiányos vagy zéró védőfelszerelésben dolgozó, végletekig elcsigázott orvosokról szóltak világszerte a híradások, így nem csoda, ha sokan fertőződtek meg közülük. 

Legjobb céges ajándékok COVID idején Későbbre tolódhat idén a karácsonyi ajándékok kiküldése a cégeknél: általában már szeptember-október környékén megszervezik, hogy ki mit kapjon, ám ebben az évben sokan csak novemberben adják le a rendelésüket. Ennek oka a koronavírus-járvány, ami sokakat arra késztet, hogy elsőként a marketing-költségkeretükből próbáljanak lefaragni – ez azonban a korábbi válsághelyzetekből kiindulva sem bizonyulhat nyerő stratégiának. Jelenleg minden eddiginél fontosabb lehet a céges összetartozás erősítése, ahogy a partnerek felé mutatott törődés is” – mondta Mátrai Mariann, a céges ajándékozás szakértője.

Az oktatás az egyik legnagyobb versenyképességi tartalék Magyarországon Az OECD idén ősszel is megjelentette „Education at a Glance” című éves kiadványát, amely vegyes képet fest a magyar oktatási rendszerről. A széleskörű állami óvodai rendszer, a duális képzés kiterjedtsége és a külföldi diákok arányának jelentős emelkedése kedvező, azonban a tanárok hatékonyabb terhelése és kellő utánpótlása, a korai iskolaelhagyás csökkentése és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők növelése egyaránt jelentős versenyképességi tartalékot szabadítana fel Magyarország számára.

Megjelent Bedő Imre új könyve, a Teremtő tűz – a férfimotiváció könyve Mi ad erőt egy fiúnak, férfinak? És mi ad célt az erőnek, mi fogja teremtésre? Mi a forrása a folyamatos motiváltságnak? A Férfiak Klubja alapítójának új könyve feltárja azokat a gyökereket, amelyek önbecsüléshez vezetnek, harmonikussá teszik a kapcsolatokat, és boldogságképes jövő generációt nevelnek. Megmutatja, hogy ugyanezek a gyökerek teszik értelmessé és egészségessé a saját életünket is. Egyszerre.

A vírustagadók pszichológiája Ferenczi Sándor, pszichoanalitikus próbálta leírni, hogy „valóság”-érzékünknek milyen fejlődési fokai is vannak. Onnan indulunk, hogy a dolgok úgy vannak, ahogy én gondolom, hogy vannak. És jobb esetben odáig érünk el, hogy „a lelki működés új alapelvre helyezkedik: az ember többé nem azt érzékeli, ami jólesnék, hanem azt, ami való, még ha a valóság kínos is”. Sokakban a COVID-19 miatti szorongató helyzetben is hasonló folyamat játszódik le. Mintha a „valóság” helyett olyan történeteket kezdenénk mesélni egymásnak, melyek részben függetlenek az új koronavírussal kapcsolatos, bővülő ismereteinktől. A helyzetet ráadásul tovább rontja az úgynevezett csoportgondolkodás jelensége. Amikor is egy csoport egyszer csak úgy kezd döntéseket hozni, hogy a döntés egyöntetű jellege csak látszat. 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbi HR News Today

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top