HR News Today 11/13: Új munkavállalói elvárásokat hozott a koronavírus

ELŐFIZETÉSI AKCIÓ! Behaviour magazin egy éves előfizetése 2020. november 30-ig 40% kedvezménnyel csak 11 700 Ft. (Egy év, 12 szám, normál előfizetési díja 19 500 Ft.) Előfizethető a kiadó ügyfélszolgálatán: elofizetes@behaviour.hu
HR

Cafeteriatervezés ‘2021 – de hogyan? A HR vezetők ismét nincsenek könnyű helyzetben a 2021. évi béren kívüli juttatások költségtervezésével. Ennek egyik oka, hogy mindig nehéz kialakítani a megfelelő cafeteriaszabályzatot, amely minél kevesebb költséggel minél nagyobb nettó juttatást, illetve dolgozói elégedettséget eredményez. Másrészről ezúttal még évközi változás is várható az egyik legkedveltebb cafeteriaelem, a SZÉP kártya adózásában.

Új munkavállalói elvárásokat hozott a koronavírus Gördülékeny digitális kommunikáció, egyértelmű iránymutatás, átláthatóság – többek között ezek a munkavállalói elvárások erősödtek fel, illetve jelentek meg újként a koronavírus-járvány hatására az elmúlt hónapokban. A dolgozói elégedettség mérésére az utóbbi években egyre nagyobb igény mutatkozik itthon is, hiszen az, hogy mennyire elkötelezett egy csapat, a profitabilitásra is komoly hatással lehet.

Ingyenes juttatások, szolgáltatások adójogi megítélése veszélyhelyzetben Veszélyhelyzet idején a vállalkozások és a magánszemélyek egyaránt tanácstalanok, hogy milyen rendelkezések vonatkoznak a védekezést szolgáló, a szolidaritás jegyében megvalósuló tevékenység folytatóinak, kedvezményezettjeinek közteherviselésére. Az adótörvényekben számos kedvezmény, mentesség található a betegségek, az elemi károk, a hátrányos szociális körülmények esetére, emellett a járvány megfékezésével összefüggő rendkívüli jogszabályok is tartalmaznak felmentéseket, kedvezményeket egyes közterhek alól.

Veszélyhelyzet: a távmunkáról hozott új szabályokat a kormány A szerda éjszaka megjelent Magyar Közlönyből derül ki: friss rendeletet alkotott a kormány a veszélyhelyzet során a távmunkával kapcsolatos szabályok alkalmazásáról. Egyrészt a munkavédelmi vonatkozásokat tisztázták: a veszélyhelyzet idején, távmunka esetén a munkáltató tájékoztatja a munkavállalót a munkavégzéshez szükséges, egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkakörülmények szabályairól, és a munkavállaló a munkavégzés helyét ezen munkakörülmények teljesülésére figyelemmel választja meg.

Vállalati távkultúrák: különbségek, hasonlóságok Telnek a vírus uralta hónapok: a megdöbbenésnek egyre több eleméből lesz megszokás. Olyan cég valószínűleg nincs, ahol változatlan minőségű hatékonysággal és hangulatban működnek, mint március előtt (kivéve talán azokat, amelyek már korábban is száz százalékban a távmunkára alapoztak: bár náluk is megjelenik a járvány miatti feszültség), de gyarapszik a home office-t alkalmazó, a hibrid munkavégzést szervező vállalatok száma. Az első, ad hoc megoldásokat egyre átgondoltabb folyamatok váltják. Minél jobban formálódnak át a munka világával kapcsolatos nézeteink, annál eredményesebben tudjuk alkalmazni az új megoldásokat.

Miért olyan nehéz kombinálni a célra tartást és az emberi oldal kezelését? Megfigyeléseim szerint a vezetők egy része abban nagyon jó, hogy a teljesítményt és az eredmények elérését ki tudja hozni a csapatából. Pragmatikus, kitartó és célorientált. Vannak olyanok is, akiknek az erőssége inkább abban mutatkozik meg, hogy jól rá tud hangolódni a munkatársakra, odafigyel rájuk, empatikus, így a döntések és a mindennapi működés emberi oldalát nem hagyja figyelmen kívül. És persze akadnak vezetők, akik egyikben sem jeleskednek, velük kapcsolatban szoktuk azt emlegetni a kollégáimmal, hogy kevesebben többen lennénk”.

365 üzleti történet Egy könyv, amelyben az üzlet életre kell…365 magyar cégvezető, menedzser, vállalkozó egy-egy üzleti sztorija egy könyvben! És nem is akármilyen történetek! Szívet szorító drámák, megdöbbentő fordulatok, frappáns megoldások, különös fejlemények, izgalmas lehetőségek, szerencsés végkifejletek. Az üzletet leginkább számokkal, grafikonokkal, trendekkel szokás jellemezni. Ha emelkednek, akkor minden rendben van. Ha lefelé mutatnak, akkor pánik törhet ki…

STRATÉGIA

Javuló kilátások és eredmények a Rábánál, de továbbra is veszteséges a társaság A kifejezetten rosszra sikeredett második negyedévet követően javultak a vállalati eredmények a mostani három hónapban, az EBITDA csoport szinten már magasabb is volt a tavalyi év hasonló időszakához képest. Jó hír, hogy a nehéz tehergépjármű piacon Európában és Észak-Amerikában is bővült a kereslet, de a vállalat helyzetét továbbra is nehezíti, hogy a Honvédelmi Minisztériumtól nem jönnek megrendelések és az energiaárak is masszívan emelkedtek.

Virtuális sétára várják az érdeklődőket a magyarországi gyárak Negyedik alkalommal rendezi meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Modern gyárak éjszakáját november 13-án, pénteken. A járványhelyzetre tekintettel a gyárak és üzemek ezúttal online nyitják meg kapujukat az érdeklődők előtt. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a vállalkozások érdeklődése nem csökken: idén 76 cég csatlakozott a programsorozathoz.

Négy keréken a zöldebb jövőbe Ahogy a járvány előtt bejelentett présüzemről, úgy a rugalmas termelést lehetővé tévő gyárbővítésről sem mond le Kecskeméten a Mercedes-Benz. Christian Wolff ügyvezető igazgató szerint az utóbbinál nem az a kérdés, lesz-e, hanem az, hogy mikor, elvégre már a pandémia előtt is kihívásokkal teli időszakát élte a szektor. A német topmenedzser az első autójáról éppúgy beszélt a Figyelőnek, mint a Covid-válság gazdasági hatásairól, a termelés újbóli csúcsra járatásáról és az elektromos meghajtás térnyeréséről.

Arculatot frissített a Brightly NEVER ENOUGH – szól a Brightly új szlogenje, amely jól tükrözi a csapat telhetetlen szenvedélyét a kreativitás iránt. Ez a nyughatatlan lendület hajtja az ügynökséget a folytonos megújulás és új megoldások keresése felé – és ez tartja mozgásban az általuk kezelt márkákat is. „A bátrabb, nagyobb kontrasztokkal játszó arculati színek és dinamikus formák bevezetése a korábbinál sokkal jobban tükrözik a Brightly csapatának mentalitását, a projektekhez való hozzáállását és az ötletek sokszínűségét” – nyilatkozta Lőrincz Róbert kreatívigazgató.

A gazdaság is a vakcinát várja A gazdaság állapotát a járványhelyzet határozza meg, vagyis a növekedési kilátásokat nem a gazdasági szereplők viselkedése determinálja a tankönyvekben megszokott módon, hanem egy, az ő szempontjukból külső tényező, a koronavírus terjedési sebessége és az erre adott kormányzati válaszreakciók. Mindez bizonytalanságot kelt, ami kihatással van a fogyasztói és a beruházási döntésekre, és érdemben fogja vissza a kiadásokat a logikusnak tűnő, óvatos gazdasági döntések kikényszerítése révén. Mit tehet ilyen helyzetben egy kormányzat?

TÁRSADALOM

A te agyad is bünteti, ha nem követed a tömeget – A befolyásolástechnika szerepe a klímaválság elleni küzdelemben Ha a politikai kampányok során használt meggyőzéstechnikai kutatások, fogások töredékét beépítenénk a klímaválság kommunikációjába, akkor talán nem fogyna el évente több, mint 300 millió tonna műanyag, nem égne a Föld, és nem kellene félnünk, hogy a gyerekeink milyen bolygóra fognak születni. Mik a legjobb befolyásolástechnikai eszközök? Hogyan tudnak segíteni a klímaválság megakadályozásában? És milyen szerepe van a felnőttek edukálásának a Föld megmentésében?

Elpocsékolt idő nem létezik, önkizsákmányolás viszont igen Ez a hét most nagyon húzós, de a következő jó lehet – ígérgetem a barátaimnak. Hónapok óta csinálom ezt, mert jön ugyan a következő hét, de az pont annyira pörgős, mint az azt megelőző. A helyzet nem javul, egy ideje már csak látványtakarítást végzek a lakásban, szaladok a határidőim után, és közben dühös vagyok magamra, hogy másfél óráig tart megírnom pár e-mailt az értékes reggeli munkaidőmben. Hol lehet a hiba? Tényleg az önfegyelmemmel, az időbeosztásommal vagy a motivációmmal van baj, mint ahogyan azt a populáris pszichológiai cikkek sugallják?

Kihullanak az idősek a rendszerből, elfordul tőlük a társadalom A magyar állam nem figyel az idősekre, pedig a vírus miatt az átlagosnál is nehezebben élik meg autonómiájuk elvesztését – állítja Talyigás Katalin, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának tagja, aki szerint törvényben kellene rögzíteni a 65 év felettiek jogait. A 4 millió magyar háztartás 40 százalékában élnek idősek és megdöbbentő, de 150 ezer olyan háztartás van, ahol 80 év feletti ember él egyedül, s még az ő segítésük sincs mindig megszervezve. Ki kellene dolgozni az államnak egy olyan ellátási szisztémát, amelyben az otthon közeli ellátások kerülnek előtérbe és a sok száz fős bentlakásos intézmények megszűnnek.

A válságkezelés két útja A jelenlegi helyzetben senki számára nem kérdés, hogy az egészségügyi mellett gazdasági és társadalmi válság is van Magyarországon és az egész világon. A válságnak nincsen ideológiája, de a válság kezelésének már igen. Az a kérdés, hogy egy ilyen krízist milyen logika mentén akarunk megoldani. Jelenleg két javaslat fekszik a kormány asztalán. Az egyik a nagyvállalatoknak kedvezne, a másik pedig a válságban az emberekhez legközelebb lévő önkormányzatoknak és a dolgozóknak.

Viselőjét és a gazdaságot is védi a maszk A gazdaság lehetséges kiesését akár 15 százalákkal, egy billió dollárnyival csökkentheti az, ha maszkot viselünk. Magyarországon szerdától egyes közterületeken is kötelező a maszkviselés a legfrissebb rendelkezéseknek megfelelően: azt már eddig is tudtuk, hogy a vírus átadását hatékonyan gátolja ez a viselet, most azonban az amerikai járványügyi hivatal, a CDC azzal kapcsolatos állásfoglalást adott közre, hogy a maszkok jelentősége ennél jóval nagyobb. Képesek ugyanis a viselőt jó hatékonysággal megakadályozni abban, hogy a mások által kilélegzett, aeroszolokhoz kapcsolódott vírusrészecskéket belélegezzék.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbi HR News Today

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top