HR News Today 10/13: Lecseng a home office-láz?

HR

Miért, hogyan és mikor érdemes meghallani és meghallgatni a dolgozóinkat? Képzeljük magunkat 10-15, akár 20 évvel ezelőtti énünk személyébe, amikor világmegváltó ötletekkel, elszántsággal, még a külső szemlélők objektív vélekedésével megérkeztünk egy új munkakörnyezetbe, ahol – nem a legfelsőbb szintű vezetőként – szerettük volna megosztani a véleményünket a minket, munkavállalókat, valamint a cég előremenetét érintő kérdésekkel kapcsolatban. Várakozásainkat alulmúlva, velünk is biztosan előfordult, hogy feletteseink nemhogy nem hallgatták meg a véleményünket, de az érdeklődés szikrája sem látszott az arcukon. Őszintén tegyük fel magunknak a kérdést, vajon mi ugyanígy cselekszünk?

Lecseng a home office-láz? Egy friss kutatás tűpontos képet ad arról, hogy mekkorát fordult a világ a munkaerőpiacon az elmúlt hónapokban. Ezúttal különleges perspektívából, a munkavállalók oldaláról születtek friss eredmények az elvárásokról, bizalomról, home office-ról és lojalitásról. Meglepő, és talán a felsővezetők és HR munkatársak számára a leginkább tanulságos, hogy kik és milyen okból váltanának most munkahelyet, vagy mit becsülnek meg leginkább a változásban érintettek.

DJ-zés a kitartás-elengedés skála potméterén A csúcsteljesítmény, a jelentős eredmények végképp nem az elengedésről szólnak, sőt. Akkor, amikor más már rég feladta volna, mi nem dobjuk be a törölközőt. A több száz sikertelen és néhány tucat sikeres próbálkozás, az évek alatt meg nem érkező áttörés ellenére nyomjuk rendületlenül, gyűrjük másképp, ha kell. Vagy épp az elveinkből nem engedünk, akármit is vár tőlünk a környezet vagy a piac. Nem érdekel, hányan néznek bennünket komplett idiótának. Amiben hiszünk, azt a végsőkig képviseljük. 

Fáradó közösségek, fáradó szervezetek – új vezetői feladatok Sokan mesélik: mostanában, munka közben több az emelt hang, és még gyakrabban követi felcsattanó válasz, pedig a párbeszéd két résztvevője közül egyiknek sem lenne oka rá. „Mindössze” arról a jelenségről van szó, amit az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pandémiás fáradtságnak nevez, és ingerlékenységgel, demotiváltággal, néha nyugtalansággal, dekoncentráltsággal jellemez. A tünetek oka a hónapokig tartó bizonytalanság, a tavaszi sokk és krízis hatása. Ami nemcsak az egyes embert, a kapcsolatokat, a családokat teszi próbára, hanem a szervezeteket, a munkahelyi közösségeket is.

Magyar vezérigazgatója lesz a szentgotthárdi Opel-gyárnak Újabb fejlesztésekről, lehetséges beruházásokról tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter pénteken a szentgotthárdi Opel gyárban. Az erről szóló bejegyzésében jelentette be azt is, hogy Mesics Olívia személyében magyar vezetője lesz az üzemnek.

Új kategória Az Év Irodája versenyen November 30-ig lehet pályázni Az Év Irodája versenyre, amely tavaly ünnepelte tizedik évfordulóját. A hatalmas érdeklődést jól jelzi, hogy a jubileumi évben 175 pályázat érkezett a megmérettetésre, majd a tízfős szakmai zsűri a több mint 7000 közönségszavazat figyelembevételével választotta ki a legjobbakat. Tavaly az egyes kategóriákban olyan cégek nyertek, mint a Magyar Telekom, a Transferwise, az All You Can Move, a Positive Adamsky, a Tetra Pak, a Fitout Zrt., a Microsoft vagy a HUB HUB közösségi iroda.

STRATÉGIA

GDP-növekedés, újraiparosodás, külföldi pénztalicska – hogy áll a magyar gazdaság? A KSH közzétette a GDP-növekedésről szóló 2. nagy becslését, ami részletes képet ad a magyar gazdaság helyzetéről. A leginkább szembeötlő változás az utóbbi két évet érinti. 2018-ban a GDP-növekedésünk 5,4% volt, 0,3 százalékponttal magasabb annál, mint az eddigi hivatalos növekedési szám. 2019-ben viszont épp ellentétes változás történt, 4,9%-ról 4,6%-ra mérsékelte növekedési adatát a statisztikai hivatal. 

Erős háttérrel csapna le a ferihegyi prédára az Indotek Group Egyelőre nem tudni, sikeresen köröznek-e a zuhanó bevételek miatt nehéz helyzetbe került Budapest Airport körül a befektetőjelöltek. Az egyik, az Indotek Group tisztán pénzügyi okokkal indokolja, hogy jó lesz ez a befektetés, ha megtörténik, de többet egyelőre nem mond. A csoport teljes portfólióját és annak dinamikus mozgatását nézve nyugodtan állítható, hogy nagyon is csábító a legnagyobb hazai repülőtér és ott a kiskereskedelemből és az ingatlanokból elérhető haszon, jól kiegészítené a portfoliót.

Kivonulhat Budapestről a cégek egy része Több iparűzési adót hajtana be a nagyobb cégeken a fővárosi vezetés a válságra hivatkozva. A budapesti iparkamara szerint a javaslatnak többféle hosszú távú negatív hatása is lehet a főváros gazdasági szerkezetére. Az iránnyal van problémánk, mert válogatás nélkül büntet – így reagált Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke a Karácsony Gergely főpolgármester által kezdeményezett válságadóra, amelyet a koronavírus-járvány miatt vetne ki a fővárosi székhelyű társaságokra.

Egy amerikai cég válna a világ legnagyobb akkumulátor-újrahasznosítójává A Tesla egyik társalapítója és korábbi munkatársa, JB Straubel a világ legnagyobb, akkumulátorok újrahasznosítására szakosodott vállalatává akarja tenni startupját, a Redwood Materialst – jelentette be egy technológiai konferencián. Straubel célja, hogy az olyan nyersanyagok, mint a nikkel, a kobalt vagy a lítium újrahasznosításával, és ezáltal azok kínálatának növelésével olyan mértékű költségcsökkenést érjen el az akkumulátorgyártásban, amivel forradalmasíthatja az egész elektromosautó-ipart.

Létrejön a legnagyobb magyar cégcsoport, de még nem tudni, van-e értelme Burkolt formában egy méretes tulajdonosi kudarcot ismert be a magyar állam pár hónapja. A néhány nagyváros helyi járatait leszámítva az immár a teljes ország közfinanszírozású buszos közlekedését ellátó Volánbusz Zrt. tulajdonosi jogainak gyakorlása idén július közepén került át a nemzeti vagyonért felelős minisztertől a MÁV-hoz.

TÁRSADALOM

Már több tízezren kérték az ingyenes munkajogi segítséget A tavaly májusi indulás óta több mint 50 ezren vették igénybe az ITM által finanszírozott JOGpontokban elérhető ingyenes tanácsadást. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közölte: a program révén egy országos egyeztetési, békéltetési, közvetítői, tanácsadási és döntőbírói szolgáltatási hálózat is létrejön, amely a kollektív szintű munkaügyi jogviták megelőzésében és rendezésében segít.

A depresszió kevésbé ismert okai A depressziónak számos ismert kiváltó oka lehet: trauma, gyász, anyagi gondok, munkanélküliség, hogy csak néhányat említsünk. Akadnak azonban kevésbé nyilvánvaló tényezők is a háttérben, amelyek hatására a depresszió tüneteit tapasztalhatjuk magunkon. A szezonális depresszió (SAD, seasonal affective disorder) általában a téli időszakban jelentkezik, de van egy olyan kisebb csoport is, akiket a depressziónak ez a formája a nyári időszakban érint. A test nehezen alkalmazkodik a megváltozott időjárási és fényviszonyokhoz, ami felboríthatja az agy kémiai egyensúlyát.

Mentális egészség világnapja Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai régiójában több mint 100 millió ember él valamilyen mentális zavarral. A COVID-19 miatt rendkívül sok egzisztencia vált bizonytalanná, a családok és közösségek elszakadtak egymástól, vállalkozások mentek csődbe, az embereket megfosztották azoktól a lehetőségektől, amelyeket akár egy évvel ezelőtt természetesnek vettek. A világjárvány következményei hatalmas károkat okoztak a lakosság mentális egészségét tekintve, leginkább a szegényeket és a legkiszolgáltatottabbakat érintették a változások, súlyosbítva a már meglévő egyenlőtlenségeket.

A József körúti cselédszobától a Vuk sikeréig – a Szamos titka A mai napig az ebédlőasztalnál dől el egy-egy új marcipán sorsa, ahol a család, és nem egy fókuszcsoport kóstolja meg az újításokat. Kezdetekkor a nagyapa ötkilóként szedte össze az alapanyagokat és saját kezűleg sajtolta össze. A rendszerváltás után a családi vállalkozás a mai magyar édességipar egyik meghatározó szereplője lett. Ma egy Kelényi viszi a Szamos brandet. Kelényi Ádámmal, Szamos Mátyás unokájával beszélgettünk.

Nyolcmilliárd az új ösztöndíjakra A tanévkezdés óta 165 szakképző intézményben és 52 egyetemen, illetve főiskolán jelent meg a koronavírus, a két ágazatban eddig összesen 1430 esetben mutatott pozitív eredményt a PCR-teszt. A gyakorlati oktatás elsősorban az egészségügyi, illetve a turisztikai képzések esetén jelent nagy kihívást a járvány miatt, de összessé­gében hatékony a védekezés. Igaz, előfordulnak olyan esetek, hogy a céges munkakörnyezet helyett iskolán belül kell megoldani a gyakorlatozást – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbi HR News Today

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top