HR News Today 10/12: Motiváció újrahangolva

HR

Összhangban az üzlettel Nemcsak a saját szakmáját kell ismernie egy jó HR-vezetőnek, hanem az őt foglalkoztató vállalat üzleti tevékenységével, a szegmens jellemzőivel is tisztában kell lennie. Enélkül, valamint a számok beható ismerete nélkül nem tud stratégiai partnere lenni az üzleti vezetésnek – mondja Fenyvesi Klára, a Nestlé Hungária – Diósgyőr, Szerencs – HR-vezetője.

Motiváció újrahangolva? Így lehetne munkára sarkallni a dolgozókat home office-ban A hónapokkal ezelőtt megváltozott munkakörnyezet, a koronavírus-járvány miatt bevezetett távmunka számtalan munkavállaló életét borította fel egyik napról a másikra. Mit tehet ilyenkor egy főnök? Túri Laura, a HRSchool.hu alapítója árult el olyan praktikákat és stratégiákat, amelyek bármelyik cégvezetőnek hasznosak lehetnek.

GKI: rosszabbnak értékelik pénzügyeiket a magyarok, nő a munkanélküliségtől való félelem A GKI fogyasztói bizalmi indexe az áprilisi, csaknem 38 pontos zuhanást követően három hónapon át lassuló ütemben, de emelkedett, majd három hónapja újból csökkenést mutat: az index értéke októberben a szeptemberi mínusz 31,1 pont után mínusz 34,2 pont lett, és ezzel az áprilisi visszaesésnek októberre csak mintegy 40 százalékát sikerült ledolgozni. Ráadásul a tendencia romló a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb felmérése szerint.

Megjelent a KPMG CEO Outlook 2020 felmérés A KPMG a Budapest Economic Forum keretében mutatta be idei, globális, vezérigazgatói kutatását. A legfőbb megállapítások: 2020 elején még minden második, nyár végére viszont már csak minden harmadik cégvezető bízott 2,5 százalékot meghaladó mértékű éves növekedésben a következő 3 évre vonatkozóan; a digitalizáció fontosságáról a járvány hónapjai megerősítették a cégvezetőket: 5-ből 4 vezető szerint kiemelt figyelem jutott erre a területre a karanténidőszakban.

A távmunka hátráltatja a karriert? A COVID-19 miatt kényszerűségből bevezetett távmunka a legtöbb helyen egy idő után viszonylag jól bevált, és a technológiai szektorban is sokan üdvözölték a home office munkavégzési formából fakadó rugalmasságot, valamint azt, hogy nem kell ingázással tölteniük az időt. Ugyanakkor a munkaerő-toborzással foglalkozó Hays felméréséből most kiderült, hogy az örömbe üröm is vegyül, mert sokan a karrierjüket féltik a tartóssá vált távmunkától.

Újra megreccsenhet a magyar munkaerőpiac: a járványhullám lassan eléri a munkahelyeket is Hányan dolgoznak ma Magyarországon? És hányan vannak munka nélkül? Erre az egyszerűnek tűnő kérdésre egyáltalán nem könnyű választ adni. Attól függ, hogy melyik statisztikát nézzük, ki számít foglalkoztatottnak és ki munkanélkülinek. Az biztos, hogy továbbra is érdemben gyengébb és több kihívással küzd a hazai munkaerőpiac, a munkavállalók pedig általánosságban kedvezőtlenebb helyzetben vannak, mint a válság előtt. De mit hoz a jövő?

STRATÉGIA

50 milliárdos beruházást indít el a Nestlé Közel 50 milliárd forint értékű beruházás veszi kezdetét a Nestlé Hungária büki gyártóközpontjában, ami a világ több mint 50 országát látja el állateledellel. A beruházás 160 új munkahelyet teremt majd a térségben, ez az ország egyik legnagyobb élelmiszeripari beruházása. A 2010 és 2019 között több lépcsőben végrehajtott kapacitásbővítések hatására több mint 500 új munkahelyet teremtett Bükön a Nestlé Hungária, sőt 50 robot is dolgozik a gyártóközpontban.

A globális alkatrész logisztikai hálózat, amin a koronavírus sem fogott ki A Mercedes-Benz új ergonomikus működési elvek és a legújabb digitális technológiák mentén automatizálta germersheimi globális alkatrész logisztikai központját. A telephelyre naponta beérkező nagyszámú megrendelések és az alkatrészek központból való elszállításának tervezésében gépi tanulás és felhő alapú technológiai megoldások segítenek. Az autógyártó 100 millió eurót fektetett az új raktárkomplexumba, melyet júliusban adtak át és hivatalosan augusztusban nyitotta meg kapuit, pontosan az eredeti telephely nyitásának 30. évfordulóján.

Magyar cég automatizálhatja az amerikai parkolókat Az Asura Technologies Zrt. 0-24 órás automatizált parkolásellenőrzési megoldást vezet be az Amerikai Egyesült Államokban partnerével, a denveri székhelyű PRRS (Parking Revenue Recovery Services) céggel együttműködve. A rendszert az olyan fizetős kültéri parkolókra dolgozták ki, ahol nem szereltek fel sorompót vagy egyéb beléptetőrendszert. A szolgáltatás neve angolul „frictionless parking”, ami a parkolási folyamat gördülékenységére utal. 

Ez lesz az építőipar Tesla-ja: egy magyar cégnek is fontos szerep jut az ágazat gyökeres átalakításában Fontos együttműködés indult az építőipar digitalizációjában vezető szerepet betöltő BauApp és a nemzetközi szabványokért felelős GS1 szervezet között. A megállapodás az iparág fejlődése és hatékonysága szempontjából is nagy mérföldkő. Hogy pontosan mivel járul hozzá ez a partnerség az ágazat digitalizációjához, milyen előnyökkel jár a piac szereplői számára, és hogyan működik maga a rendszer, arról Dálnoki Ádám, a BauApp alapítója beszélt.

Eladja üzletágainak egy részét a Continental Költségcsökkentési programja részeként az autóipari beszállító a vállalat egyes részeinek értékesítését is tervezi. Ebben az esetben az autóipari üzletág egyes egységeiről van szó, beleértve a Vitesco Technologies hajtásláncüzletágat is – nyilatkozta Elmar Degenhart vezérigazgató a Frankfurter Allgemeinen Zeitungnak. „Nem zárjuk ki a hasonló lépések megtételét a Contintech ipari üzletágban sem.” Néhány üzletágat tekintve a vezetőség már lehetséges érdeklődőkről is beszámolt. „Az abroncsüzletágat nem érintik az eladások” – folytatta Degenhart.

TÁRSADALOM

Ébredezik a 40-es generáció, új célok felé indulnak: jönnek a tömeges felmondások? Gyakran halljuk a szót: kiégés, és nagyjából tudjuk is, mit jelent. De azzal már lényegesen kevesebben vannak tisztában, hogy nem csak egyre gyakoribb kortünet, de egyre fiatalabb korban bekövetkezhet. Ma már nem ritka, hogy az x vagy a z generáció tagjai érzékelik magukon a tüneteit – mondta el Szirtes Hajnalka szervezetpszichológus. De beszélt még a különböző generációk útkereséséről is, ahogy arról is, miért kulcsfontosságú, hogy el tudjuk választani a munkát a magánéletünktől.

Ez a bizonytalan emberek 5 legjellemzőbb szokása. Te közéjük tartozol? A bizonytalanság nem egy égből a nyakunkba pottyant csomag, amivel vagy megver minket a sors-lottó, vagy nem. Számos apró hétköznapi szokással aktívan teszünk azért, hogy bizonytalanná váljunk. És hogy mi ebben a szuper? Az, hogy a káros szokásainkat felismerve és eldobva akár változtathatunk is helyzeten.

A sikeres befektetői tárgyalás négy alaptörvénye Egyre több startup és vállalkozás dönt úgy, hogy kockázati tőkebefektetést vesz igénybe cége elindításához, fellendítéséhez, hogy felgyorsítsa a piacra lépését, fejlődését. A befektetők elnyerése azonban külön „művészet”, amelynek nem árt megtanulni a technikáját. A Cápák között üzleti showműsor K&H az innovációért különdíját elnyert, Cseppke megálmodói ezért megmutatják, hogy mire érdemes figyelni, amikor a sorsdöntő megbeszélésre sor kerül.

Új szakaszához ért a koronavírus-járvány: belefáradtunk Új szóval bővült a járványügyi szókincs, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint ugyanis Európán eluralkodott a pandémiás fáradtság. A fogalom arra utal, hogy az emberek többségének elege lett az óvintézkedések betartásából, pedig a második hullám a legtöbb helyen, így például Magyarországon is még felfutóban van. A járványnak addig biztosan nem lesz vége, amíg egy hatásos és tömegesen elérhető koronavírus-vakcina el nem készül, de ez még hónapokat fog igénybe venni. 

Amikor az embernél bekapcsol a vészüzemmód Alapjáraton úgy vagyunk felépítve, hogy ha valami rendkívüli helyzet történik, akkor átvált a testünk és lelkünk, az idegrendszerünk vészüzemmódba – mondta Samu Nagy Ádám klinikai szakpszichológus. Ez a stresszüzemód már évezredekkel ezelőtt kialakult őseinknél, amikor valamilyen ragadozóval találták magukat szemben a szavannákon, akkor is megemelkediett a pulzusszám, összeszűkült a gyomor, ami egészen addig tart, amíg ki nem keveredünk a helyzetből, és meg nem nyugszik a szervezet.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbi HR News Today

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top