Az RTL Magyarország új marketing és kommunikációs igazgatója az Indextől érkezik

Szabó Zoltán veszi át az RTL Magyarország marketing és kommunikációs igazgatóságának irányítását. Nemrég távozott az Index  stratégiai és kreatív igazgatói pozíciójából. Bejelentették azt is, hogy Schiwert-Takács László, a nyáron leköszönő marketing és kommunikációs igazgató milyen munkakörben folytatja a vállalatnál.

 

Szabó Zoltán 2000 óta, húsz éven át dolgozott az Indexnél. Kulturális újságíróként kezdte, nevéhez fűződik a „Comment:com ”tévékritikai blog elindítása, amely sok éven át nemcsak a legnépszerűbb médiával foglalkozó oldal, de a legolvasottabb magyar nyelvű blog is volt.

2011 és 2014 között az Index kultúra rovatát vezette, majd 2014-ben a Blog.hu tartalmaiból válogató Index2 felelős szerkesztőjének nevezték ki. Ugyanebben az évben lett az Index.hu tartalomfejlesztési vezetője, az ő nevéhez köthető a lap legutóbbi dizájnváltása is. 2018-ban ő tervezte az Index „Nincs másik” kampányát, amely kilenc hónap alatt több mint 200 millió forintot gyűjtött össze a független újságírás támogatására.

Az Index mellett 2010-ben Varga Attilával (Sixx-szel) közösen létrehozta a sorozat- és valóságshow rajongók körében ismert „Hogyvolt” blogot. Emellett éveken át dolgozott tanácsadóként nagy hazai és multinacionális cégek brand-stratégiájának kidolgozásában, részt vett bankok, telekommunikációs cégek és áruházláncok kampányaiban is.

Külsősként több mint egy tucat heti- és havilapban publikált, közel tíz éven át volt a Kreatív média-szakírója, óraadó tanárként pedig tanított újságírást többek közt a Színház és Filmművészeti Egyetemen is.

„Nagyon örülök, hogy a több hónapos kiválasztási folyamat eredményeként Szabó Zoltán személyében olyan tapasztalt médiaszakembert találtunk, aki jól ismeri a magyar médiaipart, és annak alkotói és üzleti oldalán is többször bizonyította már rátermettségét. Egyúttal köszönöm Grósz Judit munkáját, aki az elmúlt hónapokban a digitális igazgatóság vezetése mellett, ideglenesen látta el a marketingigazgatói feladatokat”, mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

„Nem is tudok annál izgalmasabb feladatot elképzelni, minthogy egy egyre inkább digitálissá váló, az online térben is piacvezetői pozícióra törő tévétársaság marketingkommunikációját alakíthatom az elkövetkező években”, mondta Szabó Zoltán.

Schiwert-Takács László az RTL Magyarország képernyős-kapcsolati vezetőjeként (On-Screen Talent Relations Managerként) kezdi meg újra a munkát.


Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbiak - Karrierfigyelő

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top