Áprilisi ONLINE Club: Égető szükség van informatikusokra!

10 ezer, 15 ezer, 25 ezer – nem lehet pontosan tudni, mennyi informatikus hiányzik a magyar informatikai szakmából, de az biztos, hogy a hiány már az ágazat fejlődését is veszélyezteti. A sürgető helyzetre reagálva a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara (VIK) 2018 őszén az országban elsőként indította el az üzemmérnök-informatikus (BProf) képzést. A hat féléves képzés utolsó két szemesztere gyakorlati munkát jelent.

Az első évfolyam hallgatói idén ősszel kezdik meg a képzés kooperatív szakaszát. Ennek támogatására a BME VIK megállapodást kötött a Schönherz Iskolaszövetkezettel vállalati partnerek szakmai gyakorlóhelyként való bevonásáról. Az érdeklődést jól jelzi, hogy a január végi határidőig a közel 100 hallgató közös képzése iránt több mint 80 informatikai vállalat érdeklődött.

A Behaviour áprilisi klubrendezvényén Charaf Hassannal, a BME VIK dékánjával és Lovas Istvánnal, a Schönherz Iskolaszövetkezet értékesítési vezetőjével körbejárjuk a BProf képzés eddigi tapasztalatait, az egyetem és az informatikai piac szereplői közötti együttműködés helyzetét, buktatóit és lehetőségeit, valamint azt, hogy miképp tud ebben segíteni az iskolaszövetkezet. Mit lehet és mit kell tenni, hogy minél többen jelentkezzenek informatikai szakokra, az egyetemen gyakorlatorientált képzést szerezzenek, de eközben ne csábítsák el őket a vállalatok a diploma megszerzése előtt?

Időpont:2020. április. 14. 10:00–11:30
Élő közvetítés az ITB FB-oldalán (facebook.com/itbusiness.hu)
Előzetes regisztráció szükséges!
Regisztrálni itt tudnak: https://www.facebook.com/groups/777071239490165/about/


Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbiak - Behaviour HR Club

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top