10000 – a HR szubjektív

Ahogy a koronavírus kegyetlen pusztítása egyre rémisztőbb méreteket ölt itthon és szerte a világban, úgy állít minden embert és céget egyre nagyobb kihívás elé, hogy ne csak túléljék ezt a vészterhes időszakot, de abból még megerősödve is jöhessenek ki.

 

A Behaviour magazin komplex portfóliójával (print-online-event) ugyan egyedülálló a HR-média piacán, de nyomtatott magazinunkat nem könnyű eljuttatni a többségében home office-ban dolgozó olvasóinknak. Ráadásul a pandémiás helyzetből kifolyólag úgy döntöttünk, hogy idén ősszel, korábbi terveink ellenére, nem rendezzük meg a szokásos, nagy HR-konferenciánkat, a Human Hungaryt, ahol minden évben átadásra kerül a Behaviour Award is.

Hét év után azonban elegendő erőt éreztünk magunkban ahhoz, hogy szintet lépjünk: megalapítsuk a HR-szakma legmagasabb presztízzsel járó díját, és idén először megválasszuk három kategóriában az év HR-vezetőjét.

Amikor ezeket a sorokat írom, még csak a kategóriánkénti három-három döntős személye ismert, azonban hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy nemcsak a kilenc dobogós, hanem valamennyi jelölt a HR-szakma legkiválóbbjai közül került ki. Jól mutatja, hogy mekkora érdeklődés övezi a versenyt, hogy a Facebook-szavazás során több mint tízezer szavazat érkezett, ami rekordnak számít, különösen más hasonló, szakmai versenyek szavazatszámaival összevetve.

Egy új díj esetén természetesen sokakban joggal merülnek fel kérdések: miért pont abból az alig több mint 40 HR-vezetőből állt a mezőny, és miért nem másokból, miért van szükség közönségszavazásra, a szerkesztőség miért pont azokat a döntősöket juttatta tovább, és miért pont ez az összetétele a szakmai zsűrinek. A kérdések természetesen jogosak egytől-egyig. De aki ebben a szakmában dolgozik, az pontosan tudja, hogy a HR úgy általában szubjektív. Egy ilyen verseny pedig még inkább, ahogy szinte az összes rangsor, toplista, verseny vagy bármelyik másik díj. Azonban minden szubjektivitásuk ellenére az Oscar-díj, a Kossuth-díj, a Prima Primissima vagy akár a Nobel-díj értéke és presztízse vitathatatlan. A mi díjunk hitelességét is az szavatolja, hogy a közönségszavazás és a HR-szakma legkülönfélébb területeit képviselő szakmai zsűri jeles felső vezetőinek egyéni szubjektivitása végül objektív végeredményt képes szülni.

Szerkesztőségünk a Behaviour 2014-es alapítása óta sokat dolgozott az „Év HR-vezetője” díj koncepcióján és megvalósításán. A soha nem látott érdeklődés, a kattintások és oldalletöltések egekbe ugró száma, valamint a szakma egyöntetű visszajelzései alapján biztosak vagyunk abban, hogy ezt a díjat a portfóliónk ékköveként minden évben átadjuk. Idén sajnos csak online tudják követni november 24-én a díj-átadót, de bízom benne, hogy jövőre már személyesen köszönthetem Önöket a 2021-es gálán!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: email

Korábbiak - Karrierfigyelő

HR News Today hírlevél

.

Közösségi média

ABOUT

Copyright © [current_year] [site_title] | Powered by Webforu

CONTACT US

500 Terry Francois St. San Francisco, CA 94158 +1-410-555-0134 | info@example.com contact@example.com

Scroll to Top